Min uppfödning

 
 

 

Jag har uppfödning av blå och brunmaskad Helig Birma, från 2019 även tabbyvarianter av blått och brunt.
Jag säljer kattungar endast till seriösa köpare som är inställda på att behålla katten hela dess liv och där katten får vistas i hemmiljö med sin nya familj. Jag säljer kattungar endast vid direktkontakt, och inte över nätet. Kattungarna är vid leverans grundvaccinerade, avmaskade och försäkrade i Agria  mot dolda fel i två år. Kattungarna är chipmärkta vid leverans. Alla katter från min uppfödning är scannade för HCM/RCM (utan anmärkning), testade mot FIV och FelV samt parasiter (neg).

I övrigt se Mitt köpeavtal

 
 

 

Mina katter
(klicka på namnen för en närmare presentation)

 

 
       
 
Artemis är mycket feminin, har ett bedårande uttryck och ett milt temperament. Hennes markeringar är för låga för utställning men i övrigt har hon det mesta! Hon älskar att vara mamma och jag har behållit tre kattungar efter henne: Emine, Franciskus och Gnistra. Som katteriets ”grand old lady” står Artemis högst i rang och värnar om sin plats nära mej i min säng! Artemis är numera kastrat.  
       
 
Emine dotter till S*Yamsas Gentle Man och S*Possum's Artemis, är en lovande brunmaskad hona född i februari 2013. Hon har ett excellent temperament, är glad och nyfiken och en hängiven mamma. Emine är numera kastrat.  
       
 
Gnistra är född i juni 2015. Hon har ett fantastiskt huvud och en intagande personlighet. Denna katt har det mesta man kan önska, dock inte godkända markeringar på framtassarna. Hennes kvaliteter för en framtida avelshona är dock sådana att jag valt att se till dessa.  
       
 
Hera, blåmaskad dotter till Emine och SC DK *Khin-Mya's Shogun, är en bedårande hona med ett excellent temperament. Hon är en bestämd dam som hävdar sig väl i kattgruppen. Hon har ett fint huvud, är välbyggd, har tät och silkig päls. Hon har visat sig vara en duktig och hängiven mamma.  
 

 

 
 
Possum's
 
 

Mitt stamnamn "Possum´s" kommer från poeten och nobelpristagaren  T. S. Eliot. Han skrev 1939 Old Possum´s Book of Practical Cats , på svenska "De knepiga katternas bok". Den boken ligger till grund för musikalen Cats och innehåller mycket tänkvärt om katter. Jag vill särskilt hänvisa till två dikter i boken: "Om kattnamn" och "Konsten att umgås med en katt".

Målet med min uppfödning är att hälsa och temperament kommer i första hand. Jag gör mitt bästa för att undersöka att det inte finns hälsoproblem hos de katter som går i avel i min uppfödning. Jag håller en låg inavelsgrad och väljer katter med utseende och uttryck som jag vill ha i min uppfödning.

 
 

 

 
 
Jag och Possum's Kamomilla, 
född 1998, dotter till 
IC S*Cleverings Claudia och 
IC S*Nobilitys Pinocchio